Kárpátalján indul a Peron Music Tehetségkutató


Jelentkezz saját dallal augusztus 23-ig
A Peron Music Kárpátalja Tehetségkutató a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program állomása Kárpátalján. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója az NKA – Hangfoglaló Program. Célja a könnyűzenében alkotó előadók támogatása, megjelenése.
A KMKSZ ISZ vállalja, hogy a tehetségkutatóján:
lehetőséget biztosít zenekarok vagy szólisták szakmai megmérettetésére
a rendezvénynek helyszínt (vírushelyzet esetén online) biztosít együttműködő partnerrel
szakmai vonatkozásban együttműködik a Peron Music Alapítvánnyal
helyi médiát biztosít
minden zenekarnak vagy szólistának 15 perc műsoridőt biztosít maximum 3 dal előadásának lehetőségével, online formában 1 dal bemutatására van lehetőség
a produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékeli az adott fellépőt
A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot/szólistát a zsűri delegálja a 2020. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Magyarországra.
A jelentkező zenekarok és szólisták közül a rátermettségük alapján előzsűrizéssel választják ki azokat, amelyek a rendezvényre meghívást kapnak.
A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny. A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli.
Az 1. Peron Music Kárpátalja Tehetségkutató rendezvényre nevezhetnek ukrajnai lakhelyű, magukat magyarnak valló szólisták, ill. zömmel ukrajnai magyar tagokból álló, ukrajnai bázissal rendelkező szólisták, csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.
A jelentkezés feltétele legalább egy értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése. Online regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/17hnYgnI4E2VRAQu9ad-pQJbJDYKM5UBDjmykV_L0N9A/edit?ts=5e4e8f39

A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére. Kizárólag élő produkciókat várunk. (online megrendezés esetén egy dal bemutatására van lehetőség)
A hangzóanyagot (vagy a fájlmegosztó ill. az internetes audió vagy videó felvétel letöltési linkjét) az elektronikus jelentkezésbe kell feltölteni.
Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 23. éjfélig
A beérkezett pályázatokat zsűri bírálja el.
A rendezvény évente ismétlődő szakmai rendezvény, amely támogatja a magyar nyelvű zenét, alkotó munkát, közösséget. A fődíjas előadó/zenekar Budapestre juthat el 2020 októberben, ahol a 26 tehetségkutató döntősével versenyezhet a 3 millió forintos fődíjért.
A változás jogát fenntartjuk.
Érdeklődni a kmkszisz@gmail.com mailcímen lehet.

Hozzászólás