Erősödik a KMKSZ ISZ az Ungvári járásban is: a VI. alapszervezet Eszenyben

2017. március 19-én nagy eseményre került sor az ungvári járási Eszeny községben. A helyi fiatalság kezdeményezésére megalakult a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) 37. alapszervezete.

Az eseményt a KMKSZ ISZ ungvári járási elnöke Budaházi Mihály nyitotta meg, aki örömét fejezte ki a fiatalok kezdeményezésével kapcsolatban.

Ezt követően Eszeny község polgármestere, Kovács Ferenc, vette át a szót, aki szintén lelkesedéssel fogadta az Ifjúsági Szervezet helyi csoportjának megalakulását, majd biztosította a fiatalokat a teljes körű támogatásáról.

A KMKSZ eszenyi alapszervezeti elnöke, Molnár Lívia, beszédében elmondta, kész együtt működni a fiatalsággal és bármilyen kérdéssel kapcsolatosan bizalommal fordulhatnak hozzá. Beszédében célul tűzte ki a település kulturális életének fellendítését az ISZ közreműködésével.

Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke ismertette a szervezet munkáját és céljait, majd Budaházi Mihály vezetésével megkezdődött a tisztségviselők megválasztása: a jelenlévők jelölték a kezdeményező-csoport vezetőjét az alapszervezet elnökének. A összegyűlt tizennyolc fiatal Jónásné Kovács Evelint egyöntetűen megszavazta a KMKSZ ISZ Eszenyi Alapszervezet elnökének. Az alelnöki tisztet Kovács Dániel, míg a titkár személyét Szabó Bettina tölti majd be.

Az alakulót követően Kardos Albert KMKSZ ISZ alelnöke, felhívta a figyelmet a Tiszta Kárpátalja elnevezésű programra, amely már több éve fut az anyaországban a TeSzedd! mozgalom néven. Felkérte a megalakult alapszervezet, hogy szintén csatlakozzon az akcióhoz. Kovács Ferenc polgármester úr támogatásáról biztosította az ISZ-vezetőségét a program levezetésével kapcsolatban.

Kovács Dániel, alapszervezeti alelnök

Hozzászólás